22 augusti 2019
18:00

IFK Västerås FK P06 Vit

Referat: Hallstahammars SK FK P06 Vit - IFK Västerås FK P...

Premiären i blå serien för hösten skedde på ett regntungt Valstalunds IP i Hallstahammar. Vi ställdes mot ett P05/06 lag som spelade röd serie i våras. Vi fick en chockstart där Hallsta trummade på rejält direkt och också snabbt fick utdelning till 1-0. Vi kunde till slut ta tag i spelet och första perioden blev jämn med chanser åt båda hållen. I pausen till andra gjorde vi några förändringar samt taggade till rejält för att hitta tillbaka till vårt vinnande spel. Det gav utdelning och vi spelade våra 15 bästa minuter under hela matchen. Vi gjorde 1-1, 2-1 och 3-1 och hade ytterligare en handfull kvalificerade målchanser. Med lite mer flyt kunde vi punkterat matchen i det läget. Istället bjöd vi Hallsta välkommen tillbaka till matchen och de tog tacksamt emot vår inbjudan. Tre tighta avslut från slottet inom sju minuter där vi inte är riktigt vakna eller tillräckligt tuffa, alla tre välplacerade stolpe in. Pausvila med 4-3 underläge.
Tredje perioden blev jämn och ganska öppen och vi försöker verkligen komma tillbaka men kanske orken börjar tryta lite här och var. Vi lyckas kvittera till 4-4 men tappar tyvärr poängen sent i matchen, återigen ett välplacerat avslut stolpe in.
Vi gör sett på 75 minuter en helt ok match varav 15 minuter är helt briljanta. Hallstahammar spelar en fin fotboll ikväll och vi kan inte ta ifrån dem segern även om det kändes som vi borde fått med oss en poäng hem. Elliot fick det gröna kortet från Hallstahammar. Tack till domare och publik!
Vi tror det kan bli en spännande blå serie i höst!